СВЕТЛИНАТА НА ГЕА

Gaia или Gaea, известна като Земята или Майката Земя /Гръцкото известно наименование е ge или ga/. Тя е била ранната богиня на земята и за нея пишат, че Гая е била родена от Хаоса, голямата празнота сред пустоша във вселената и заедно с нея е дошъл Ерос. Тя е родила Pontus /Морето/ и Uranus /Небето/. Това е било постигнато чрез партеногенеза / без намесата на мъжа/.

Други версии казват, че Гая има за брат и сестра Tartarus /най-ниската част на земята, под самия Хадес – бога на подземното царство/ и Ерос и без намесата на мъжа ражда Uranus /Небето/ и Ourea /Планината/ и Pontus /Морето/. Гая взима са съпруг Уранус, който е бил също и неин син и техните потомци включват Титаните, шестима синове и шест дъщери. Тя е родила Циклопите и до три чудовища, които са известни като "Hecatonchires". Духовете на наказанието, известни като Erinyes, са също потомци на Гая и Уранус. Гигантите, заченати най-накрая след Уранус, са били кастрирани от неговия син Кронус и кръвта му пада на земята от открита рана. За да защити децата си от своя съпруг, /Циклопите и Чудовищата, тъй като той се е страхувал много от огромната им сила/, Гая е скрила всичките в себе си.

Една от версиите казва, че Уран е бил ужасен от гледката на своите потомци, така че той ги е скрил в Тартарус, който всъщност представлява недрата на земята. От своя страна Гая се е чувствала неудобно от своите потомци и дори болезнено на моменти и когато дискомфорта става особено болезнен, тя се обръща към своя най-малък син с молба да й помогне. Тя го моли да кастрира Уранус, като така прекъсва съюза между Земята и Небето и предотвратява също съществуването на по-натъшното чудовищно потомство. За да помогне на Кронус да постигне своята цел, Гая създава твърд като елмаз сърп, който да служи като оръжие.

Кронус се скрива, докато Уранус идва, за да легне до Гая и когато Уранус се приближава, Кронус го удря със сърпа, прерязвайки гениталиите на Уранус. Кръвта покапва от отделените гениталии и влиза в контакт със земята и от този съюз е бил роден Erinyes (Furies), Великаните и Meliae /Нимфитеот дърветата мъждрян (Nymphs of the manna ash trees). -  Нимфите от  небесната манна по дървесната пепел ???

След разделянето на Земята от Небето, Земята полага началото на други потомци, като бащинството е поето от Понтус.  Имената им са морските богове Nereus, Thaumas, Phorcys, Ceto и Eurybia.

В друга версия Гая има потомство от нейния брат Тартарус; Това са Echidna иTyphon, последният е врагът на Зевс. Аполо убива Тифон, когато той поема контрола на оракула в Делфи, който Гая осигурява първоначално и тогава "Sibyl" пророчицата възпява оракула в светилището на Гая. Гая е тази, която спасява Зевс да не бъде погълнат от Кронус , след като Зевс се ражда Гая помага на Rhea да увие в пелени един камък и този трик се прави, за да помисли Кронус, че това е Зевс, тъй като Кронус тогава е бил информиран, че едно от децата му ще го свалят и за да се отърве от децата си, той ги поглъща, оказва се, че трикът на Гая проработва и след това Зевс отива на Крит. Гая, като първичен елемент, от който произлизат всички Богове, е почитана в цяла Гърция, но по-късно тя запада и се измества от други Богове. В Римската митология тя е известна като Tellus или Terra /Земя/.

 

Първоначалната Светлина от Гая е огромна енергия, насочена за отваряне на човешкото сърце и за привеждането му в резонанс със сърцето на Майката Земя. Тази настройка със Земните вибрации е много важна в тези времена на големите вибрационни изменения на Земята, тъй като те ви поддържат в синхрон с енергийните потоци на Земята, поддържат хармония и връзка с Майката. Тази енергия е дълбока женска енергия и може да помогне за свързване с Богинята и Божествените Женски енергии.

Първоначалната Светлина от Гая успокоява сърдечната чакра и емоционалното тяло и помагайки по този начин за лечението на емоционалните рани и позволявайки ни да притежаваме в сърцето си по всяко време  осъзнатото чувство на информираност.

 

Такса: 77.70 лв./ 44.44 euro